Seikkisrock

Esiintyjät 2016

Pommi ja Gommi

Pommi ja Gommi

M.A.Numminen on Gommi-jänis, Pedro Hietanen on Pommi-kissa

M.A.Numminen on työskennellyt lastenkulttuurin parissa jo yli 40 vuotta. Ensimmäiset lastenlaulunsa hän teki vuonna 1970. Silloin syntyi mm. “Valtava jänis”, laulu, joka on yhä hänen ohjelmistossaan. Ensimmäinen lastenelokuva, “Herra Huu”, tehtiin vuonna 1973, ja muutamaa vuotta myöhemmin M.A. teki televisioon moniosaisen seikkailuelokuvan “Jänikset Maailmankartalle!”

Pedro Hietanen on soittanut pitkään M.A.:n kanssa ja vuonna 1988 syntyivät television suositut eläinhahmot Gommi-jänis ja Pommi-kissa. M.A. esittää jänistä, Pedro kissaa. Jänis on erittäin pikkutarkka ja puhuu kirjakieltä. Kissa on taas huoleton hahmo, jonka puhe vilisee nuorison sanontoja. Gommin ja Pommin esitys on enemmän kuin konsertti. Se on show sanan nykyaikaisessa mielessä, sketsimäinen näytelmä, jossa on paljon lauluja, on piirtämistä, on yhteislaulua yleisön kanssa. “Kookospähkinää” vaaditaan aina. Mutta mielellään kaikki laulavat myös laulun “Minä soitan harmonikkaa” kertosäkeessä mukana.

la klo 13.30 | LAVA

 


Helsinki-Cotonou Ensemble

Helsinki-Cotonou Ensemble (FIN/DY)

on helsinkiläisen kitaristi Janne Halosen ja beniniläisen lyömäsoittaja/laulaja Noël Saïzonoun luotsaama kahdeksanhenkinen yhtye. Projekti sai alkunsa tammikuussa 2012, kun Halonen, rumpali Juha Räsänen ja basisti Sampo Riskilä matkustivat stipendiaateiksi suomalais-afrikkalaiseen kulttuurikeskukseen Villa Karoon, Guinean lahden rannalle, Grand-Popon kylään, Beniniin.

Kvartettia vahvistettiin vielä neljällä afrikkalaismuusikolla ja kokoonpano oli täysilukuinen. Helmikuussa 2012 he soittivan kolme konserttia Beninissä: kaksi Cotonoussa ja yhden Villa Karossa, Grand -Popon kylässä. Menestyksekkäiden konserttien jatkoksi yhtye äänitti myös esikoisalbuminsa Beninin suurimmassa kaupungissä Cotonoussa.

Kesällä 2013 yhtyeen debytti "Beaucoup De Piment!" julkaistiin Suomessa, ja yhtye teki 19 esiintymistä kattaneen kiertueen. 2014 luvassa oli lisää keikkailua Suomen lisäksi ainakin Ruotsissa, Tanskassa ja Italiassa, sekä loppuvuodeseta julkaistavaksi suunniteltu toinen pitkäsoitto.

Noël Saïzonoun ja Janne Halosen säveltämä musiikki on yhdistelmä beniniläisiä Voodoo -uskonnosta ammentavia perinnerytmejä, afrobeatia, jazzia, funkkia ja hip hoppia.

su klo 15.15 | LAVA

 

Helsinki-Cotonou Ensemble

Takuumiehet

Takuumiehet

Yhtye on perustettu v.1996 Helsingissä leikkipuisto Kurkimäen vastaavan ohjaajan Ilpo-Risto "Pablo" Salmesin ja ohjaaja Juha Rissasen toimesta. Takuumiehet yhtye on saanut nimensä Eduard Uspenskin samannimisen lastenkirjan mukaan. Yhtyeen alkutaival koostui "alan cover-biiseistä" ja olipa joukossa jokunen omakin laulu. Keikkaa tehtiin heti alusta lähtien (työn ohella) sangen tiiviisti; päiväkodeissa, leikkipuistoissa ja erilaisissa tapahtumissa. Vuosien varrella Takuumiesten kokoonpano on hieman vaihdellut. Juha Rissanen vaihtoi työpaikkaa v.2000 ja sen jälkeen tiensä yhtyeeseen löysi joukko ammattimuusikoita ja kokoonpano onkin sittemmin vakiintunut. Kitarassa ja laulussa on Ville "Lefty Willie" Leppänen (Keystone Cops, Bluestrip yhtyeet), joka on yksi ns. roots musiikin kitara- ja lauluässistä Suomessa. Rummuissa ja taustalaulussa on Juha Tanninen (Keystone Cops, Grupo Café). Kaikenlaisen keikkailun Juha ohella opettaa myös Helsingin Pop Jazz Konservatoriossa, josta hän on myös valmistunut soitonopettajaksi. Pablo Salmes soittaa bassoa ja laulaa. Ohjelmiston sävellyksistä ja sanoituksista vastaavat pääsääntöisesti Ville ja Pablo.

Lokakuussa 2003 Takuumiehet tekivät studiossa muutaman kappaleen demon ja se poikikin heti levytyssopimuksen Suomen Mediamusiikin kanssa. Ensimmäinen levy, Skidirock, ilmestyi huhtikuussa 2004. Yhtyeen toinen levy Motokutsi ilmestyi marraskuussa 2014.

Levyt ovat sisällöltään tyylillisesti monipuolisia, mutta painottuvat kuitenkin rockmusiikkiin. Lähtökohtana koko toiminnalle on alusta alkaen ollut tehdä lastenmusiikkia yhtä kunnianhimoisella asenteella kuin tekisimme sitä aikuisillekin. Eli laadusta ja meiningistä tinkimättä. Levyn tarinat ovat lapsista ja nuorista, kerrottu lapsille ja nuorille, mutta varmasti näiden levyjen juurevasta soitosta ja elävistä tarinoista pitävät myös lasten vanhemmat!

la 15.15 | LAVA

 


Kingi Svingi

Kingi Svingi

Herttakuninkaat ovat täällä taas, ja hyvissä tunnelmissa kuten aina! Tällä kertaa mukana on lisäksi vieraileva tähti. Nimittäin hulavannevirtuoosi ja saippuakuplan kesyttäjä Susanna Liinamaa. Miten käy kuninkaiden, kun matkaan tulee mukaan kolmas pyörä? Se selviää tänä kesänä. Niin tai näin, luvassa on kuitenkin hulvaton Kingi Svingi!

la & su klo 14.30 | HELMI-TELTTA

 

Kingi Svingi

Wilson Kirwa

Wilson Kirwa

Wilsonille tarinan kerronta on luontaista afrikkalaisen syntyperän kautta. Satujen ja tarinoiden sisällöt ovat universaaleja. Tarinoiden tarkoituksena on opettaa ja antaa kuulijan itse oivaltaa asioita. Tarinointi on kenialainen tapa opettaa suvun historiaa kasvaville sukupolville. Tarinoiden avulla nuorempikin kuulija pysyy innostuneena ja oppii samalla tärkeitä asioita suvaitsevaisuudesta, toisten kunnioittamisesta ja yhteistyön merkityksestä.

Iloinen Satusetä Wilson kiertää kertomassa satuja kouluissa ja päiväkodeissa aina silloin, kun on muutoinkin paikkakunnalla. Lasten ja nuorten kasvattaminen terveelliseen ja tasapainoiseen elämään on Wilsonin elämäntehtävä.

Ovatko Wilsonin kertomat tarinat totta vai tarua? Käy kuuntelemassa ja päätä itse!

la & su klo 12.40 | HELMI-TELTTA

SukkaShokkiSakki

SukkaShokkiSakki

Mykkäkoulumörököllistä toipunut ja intoutunut SukkaShokkiSakki tekee kymmenvuotisjuhlansa kunniaksi ainutkertaisen ja uniikin paluukeikan Seikkisrockin lavalla!

Esityksessä kuullaan kappaleita koko Sukkiksen uran varrelta ja nähdään lavalla toinen toistaan mielenkiintoisempia ja värikkäämpiä hahmoja. Saavu siis paikalle ihmettelemään tarinaa Pomppulinnanneidosta, kuuntelemaan surumielisen lepakon balladia tai nauramaan, kun koko bändi kärsii yhtäaikaisesta pissahädästä.

su klo 13.30 | LAVA

 

SukkaShokkiSakki

Aparaatti

Aparaatti

Olemme suomalais-australialainen mediataideryhmä, jonka sattuma yhdisti sähkötaiteen parissa Aalto-yliopistossa 2015. Ryhmän ammattitaito liikkuu jossakin musiikin, säveltämisen, äänen, visuaalisen taiteen, esittävän taiteen, uusmediasuunnittelun ja sähkötekniikan välillä. Yhdessä luomme eläviä ja leikkisiä, mutta samalla kauniita ja suoraviivaisia interaktiivisia teoksia. Ryhmää yhdistää halu luoda uutta. Haluamme tehdä ja löytää jännittäviä tapoja tehdä taidetta sekä saada yleisö mukaan pelaamaan, kokeilemaan ja tutkimaan teoksia. Työkaluinamme ovat valo, ääni, animaatio, teatteritekniikka ja tietenkin mielikuvitus. Ryhmän jäseniä oli muun muassa osana suomalaista taideryhmää, joka voitti ykkössijan ja “Children’s Most Popular” palkinnon teoksellaan “The Other Side” Prahan Quadrennial tapahtumassa 2015.

Tänä kesänä Timantin on kaapannut Aparaatti, tuo outo, arvoituksellinen ja äänekäs valo-otus, joka odottaa sinua reagoimaan kanssaan. Tunne kaiku joka reagoi liikkeeseen ja kuinka ääni kimpoaa seinästä seinään, kun sinä ja ystäväsi astutte tähän jättimäiseen masiinaan.

la & su | TIMANTTI

 


Once Upon a Time

Once Upon a Time

Puun takaa kurkkii "Once Upon A Time"!
He ovat Ilmaristen koulun reippaita vitosluokkalaisia: Emilia, Venla, Helmi, Nella, Liina, Essi, Anni, Aava, Minja ja Meri.

la klo 12.00 | LAVA

 

Once Upon a Time

Three Stripes

Three Stripes

Raitapaidat ovat "Three Stripes" ja he tulevat Ilmaristen koulun vitosluokalta. Bändissä soittavat: Sampo, Aapo, VIivi, Ella, Ella, Kerttu, Elli, Iida ja Sara.

su klo 12.00 | LAVA

 


Merkkarit

Merkkarit

Janne, Kisu ja Valtteri eli MERKKARIT soittavat ikivihreitä lastenlauluja energisellä ja vauhdikkaalla yykaakoonee-otteella. Tiedossa on Ramonesin tyyliin tehtyjä versioita tutuista lastenlauluista tiukalla trio-kokoonpanolla. Yeah!

la klo 11.00 | LAVA

 

Merkkarit

RytmiRitva

Rytmi-Ritva & Kaverit

Rytmi-Ritva on jälleen keväänkin tulleen viettänyt aikaa kavereidensa ja soittopeliensä kanssa. Kaverit on kaikille, kuten myös Rytmi-Ritvallekin kultaakin kalliimpia, sillä he saavat yhdessä musiikin svengaamaan! Rytmi-Ritva & Kaverit laittavat tämän vuoden Seikkisrockin sunnuntaipäivän komeasti käyntiin!

su klo 11.00 | LAVA

 Linkkejä ja lisää infoa löydät myös Facebook-sivuiltamme:Tykkää sivustamme ja pysyt menossa mukana!
Klikkaa ja tykkää Facebook-sivustamme ja pysyt menossa mukana myös festivaalien aikana!

Facebook