Seikkisrock

Artister 2018

Maestro & Fiktio

Maestro & Fiktio

Allt började då doktorn i skrivande av historia på Atlantis universitet, Fiktio Fakta gick och knackade på dörren hos Maestro Markus. Han hade åkt iväg till världen för att reda ut var musiken har uppkommit. För att det är en jobbig uppgift för vem som helst-speciellt att reda ut helt plötsligt-kom man på lösningen, att Fiktio åker med på Maestros turné. Praktiken och informations samlingen verkar fungera, trots med varierande resultat

Tack vare flera uppträdanden, Maestro Markus extra långa nerver och hjälpsamma barn, börjar det klarna för Fiktio hur musiken uppstått. Åtminstone möjligtvis.

Folkmusikens magistern Markus Rantanen och författaren Marko Laihinen slog ihop sitt kunnande, för ett par år sedan, vilket ledde till det fungerande Maestro och Fiktio-konceptet. Grundtanken är att kombinera folkmusik med god kvalité på nya sätt med clowneri och annat barnteaterns fåneri. Det skämtas, musiken spelar och det finns mycket överraskande aktivitet. Publiken får fakta ur folkmusiken, på ett underhållande sätt. Vilken upplevelse det här kommer att bli!  

LÖ kl 13.15 Programtältet Helmi

Sås och Kopp

Sås och Kopp

Sås och Kopp är en finlandssvensk duo som producerar barnunderhållning i form av musik och sketcher. Gruppen består av Pasi Hiihtola (Sås) och Peik Stenberg (Kopp). Sås och Kopp har sitt ursprung i radioprogrammet Radio Fnatt som sändes på Rundradion 1989–2002.

Namnet på duon härstammar från ett inslag om två kockar i Radio Fnatt år 1989. Kockarna var veritabla såskoppar, som "yrade friskt i köket bland syltburkar och kokade soppa på spik". Sås och Kopp underhåller även på finska, under namnet "Sotta ja Pytty".

LÖ kl 14.00 Scenen

Orffit

Orffit

Enligt arkeologiska undersökningar kan man säga om Orffits födelse, ganska sekert och kanske! Dessutom vet man enligt rykten att ja, kanske och det kan vara! Barnmusikstrion har överraskat publiken sedan  år 1996 med sina begripande och smarta uppträdanden. På Seikkisrock har trion senast uppträtt år 2014, så det var på tiden att få dem tillbaka upp på vår scen.

Det nyaste materialet (2017)  beskrivs såhär:

“ Orffit feat. Laitakaupungin Orkesteri-Huvudfötterna kan vara ett litet stort mästervärk! I musiken finns bitar av folk, rock, pop, jazz och några andra rytmiska drag. Vardagens händelser sammanflätas i fantasins värld, på ett vis som kan rekomenderas varmt för hela familjen.” Trion var även med i YLE:s 100 Barnsångs-samlingen, vilken publicerades i februari på yle Areena. Denna trion måste man själv se och uppleva!

LÖ kl 15.00 Scenen

Pikkuli

Pikkuli

Pikkuli-fågeln, som blivit bekant från barnprogrammet Pikku kakkonen besöker kontinuerligt  vid sidan om sitt tv-uppträdande olika evenemang, detta år även Seikkisrocks jubileum.

I den lilla fågelns värld händer det alltid något nytt och Pikkuli möter ofta ganska jobbiga saker. Vågar man flyga eller be om förlåtelse? Tänk om föräldrarna grälar eller husdjuret verkar dött? Är det rätt att vara avundsjuk eller självisk? Som tur klarar Pikkuli allt, med hjälp av familj och vänner. Pikkuli tar med dig till glada historier och starka känslor. Pikkulis värld erbjuder mycket att se och uppleva, oberoende av ålder. Som bäst är Pikkuli hela familjens vän.

Sångleks-shown  Pikkuli kommer att dra på Seikkisrock reflekterar tydligt värderingarna av Pikkulis påhittare: allt görs tillsammans, med hjälp av hela familjen och ingen lämnas ensam! Den glada fågeln bjuder in alla för att dansa och sjunga tillsammans!

LÖ kl 15.45 Programtältet Helmi

Mimmit

Mimmit

Mimmit är ett glädjande syskonpar som uppträder med barnmusik.

Mimmit bubblar med musik,dans och prat, och får sina lyssnare garanterat på bra humör. Deras luftiga sound är även i föräldrarnas smak. Duons scen energi får fart på både barn och vuxna. Under Mimmit:s energifulla uppträdande sjunger, spelar, rytmiserar och äventyrar man, och gör musikaliska äventyr till Afrika, sjörövarna, indianernas by, regnskogen och till Indien. Mimmit ackompanjeras på Seikkisrock av ett team på toppmusiker.

Dessutom vann duon år 2017 priset på bästa barnskivan.


LÖ kl 16.30 Scenen

Merkkarit & Kai Kuutamo

Merkkarit ja Kai Kuutamo

Merkkarit är ett band från Åbo,som uppträder med klämmig och rockande barnmusik, och blev känt i tiden från vår scen på Seikkisrock. Egna låtar och gamla favoriter spelas med hurtiga Ramones-tag, medan jonglören Kai Kuutamo ansvarar för spänning och ögonmat med sina fina trick.

Låtarna spelas på finska och svenska.

Uppträdanden har samlats från och med 2010 i skolor, daghem och barnevenemang, till och med i Sverige. Utan att glömma alla uppträdanden på kryssningsbåten- det är ju sjömän vi talar om. Merkkarit är däcksgast Valtteri, Kapten Kisu och Kommendör Kai Kuutamo. Trions roliga och underbara Bollhavsrock inleder den andra festivaldagen denna sommar!

SÖ 12.00 Scenen

Robin Hund & hans glada orkester

Robin Hund

Robin Hund & Hans glada orkester spelar svängig barnmusik för hela familjen. Vi anpassar vårt program till barn i alla åldrar och sammanställer en konsert som består av både fartfyllda och lugna stunder. Barnen får delta aktivt genom sång, rörelse och rytmik. Ingen tillställning är för stor eller liten.

Robin Hund är stolt över sitt efternamn. Men som liten pojke hände det ofta att man skojade med honom och frågade var hans svans var. Precis som om han hade varit en riktig hund. Det allt ändrade när han fann Bob Katt, hans goda vän. Äntligen fanns det någon som var likadan. Hund och Katt. Tillsammans är pojkarna nu på upptäcktsresa ut i vida världen och sjunger om det mesta. Ett riktigt hundliv - men ett roligt sådant.

SÖ kl 13.30 Scenen

Mimi & Kuku

Mimi & Kuku

Vackra flickprinsessan Mimi och lejonungen Kuku sågs för första gången på Seikkisrock, redan fler år sedan. Mimis skönhet har hållits lika, men Kuku har under åren vuxit till ett riktigt leijon! Paret är än i dag lekfullt, glatt och otroligt roligt, det går inte att låta bli att älska dem! Mimi och Kuku ses på årets festival, denna gång på utescenen.

Senast nu är det dags att bli ivrig!


SÖ kl 14.30 Scenen

Arimo Mustonen

Arimo Mustonen

Stand up-komikern Arimo Mustonen, som får alla att skratta,  har uppträtt i över tre tusen stand up-tillställningar och gjort stand-up-turnéer. Den mångsidiga skämt samlingen garanterar att leendet hålls på läpparna till och med följande dag. Prisbelönad, uppskattad och glädjande komikern underhåller bra på olika evenemang och tillställningar. Det räcker med att det finns en plats att uppträda och en publik som är färdig att skratta! Nu gör han en ny landvinning på sommarens Seikkisrock! I Helmi-teltet kommer man att höra högljudda skratt både från barn och vuxna!

SÖ kl 15.15 Programtältet Helmi

Barnmusikorkestern Ammuu!

Ammuu

Barnmusikorkestern Ammuu! underhåller både barn och vuxna genom att respektera folkmusikstraditionen. Ammuu! behärskar också de andra musikstilarna, allt från sånger ur kalevala till salsa, och från jazz till rytmerna i reggae. Fräscha, påhittiga anpassningar, duktigt spelande och sjungande av stämmor är kännetecknande för Ammuu!:s musik. Festivalpubliken hålls i spänning ända tills sista minuten: kommer de att äventyra i skogen på skattjakt, får Per Olsson gråa hår på grund av sin traktor eller har hela hans gård blivit tokig?

SÖ kl 16.00 Scenen

Working On It

Working On It

Working On It är ett popband som bildats av 5 galna sjunde klassister från S:t Olofsskolan i Åbo. Bandet består av fyra flickor och en pojke. Bandets uppträdande på Seikkisrock blir deras första någonsin med denna sammansättning. Publiken får alltså se ett fräscht band som är laddat och en spelning som inte ska missas.
LÖ kl 12.45 Scenen

Vihaiset teepussit

Vihaiset teepussit

Vihaiset teepussit är ett band, som fått sin början under Åbo Steiner-skolans valfria musikgrupp. Medlemmarna i bandet är mellan 4-7-klassister, det som skapar gemenskap mellan barnen är viljan att göra musik. Bandet spelar utan att lägga märkte till en viss genre, men inställningen till uppträdanden är förstås alltid rock!

LÖ kl 12.00 Scenen

Lumoava teatteri: 2118

Lumoavat: 2118

Välkommen att följa med på framtidsberättelsen!
Eleverna från Kaanaan koulu i Reso har fixat ihop ett fascinerande skådespel. Uppträdandet grundar sig på material som barnen själv producerat och berättar om skådespelarnas resa till de olika planeterna, där de letar efter ett ny teknologist barn som beställts till familjen och försöker stoppa det nya barnets ankomst till familjen. Lyckas barnen stoppa det nya syskonet från att bli medlem i familjen? Svaret på det får vi 17.6 klockan 13:00 i Helmi-teltet.SÖ kl 13.00 Programtältet Helmi
Länkar och mera info hittas på våra Facebook-sidan:Kom och tycka om våra Facebook-sidan, på samtidigt hängar du med!
Kom och tycka om våra Facebook-sidan, på samtidigt hängar du med!

Facebook